Intialainen päähieronta on syvästi rentouttava ja miellyttävä kokemus. Se sopii erityisesti stressaantuneille ja kiireisille ihmisille, joille pysähtyminen on vaikeaa.

Intialaisen päähieronnan historia

Modernin Intialaisen päähieronnan toi Englantiin (1981) intialainen fysioterapeutti, refleksologi, osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta, joka kehitti hoitomuotoa edelleen lisäten siihen hartiaseudun, olkavarsien sekä kasvojen hieronnan.
Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä ja silmäoireita.
Narendra Mehta käytti hoitotekniikkaa kehittäessään intialaisen perimätiedon ohella hyväksi tietämystään meridiaaneista, akupisteistä, heijasteista ja chakroista

Intialaisen päähieronnan hoitomenetelmät

Hoito muodostuu sarjasta  hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, niska ja pää sekä kasvot.

Intialaisen päähieronnan vaikutukset

Intialainen päähieronta on rauhoittavaa hierontaa, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita. Intialainen päähieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Intialainen päähieronta vilkastuttaa myös neste-, lymfa- ja verenkiertoa, elvyttää solujen hapensaantia sekä auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Fysikaalisten ominaisuuksiensa ohella se myös tasapainottaa ja rentoututtaa mieltä.