Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain ja ainoastaan huippu-urheilijoille, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta sopii kaikille!

Mitä urheiluhieronta on

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistää lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia. Urheiluhieronta rytmitetään yleensä aktiiviliikkujan tai urheilijan tavoitteiden ja harjoitusohjelman mukaan. Se vaihtelee aina peruskäsittelystä ja palautuskäsittelystä ennen suoritusta tehtävään herkistyskäsittelyyn.

Urheiluhieronnan tavoite

Urheiluhieronnan tavoitteena on lihaksen toiminnan tehostaminen, palautumisen ja suorituskyvyn parantaminen sekä samalla myös loukkaantumisriskin pienentäminen. Lisäksi urheiluhierontaa käytetään tehokkaasti lihasvammojen jälkihoitoon ja kuntoutukseen. Urheiluhieronta lievittää myös stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voimme hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Urheiluhieronnan menetelmät

Jokaisessa urhielulajissa on erilaisia vaatimuksia harrastajalle ja jokainen laji rasittaaa lihaksia eri tavalla. Tähän perustuu haluni tietää mahdollisimman paljon eri urheilulajeista, jotta voisin kohdistaa hoidon mahdollisimman tehokkaasti. Käytän hoidoissa klassista hierontaa, urheiluhierontaa, kuuma- ja kylmähoitoja sekä passiivia venytyksiä, takaamassa sinulle parhaan lopputuloksen. Annan myös tarvittaessa sinulle kotihoito-ohjeita.